készház gyártás

Készházak gyártása

Korábban a készház vagy a házgyártás szó a 70-es, 80-as évek házgyári, vagy más néven panellakásait juttatta eszünkbe, de ma már egy egészen más dologról beszélünk amikor azt mondjuk, hogy autót az autógyárból, házat a házgyárból.

Napjainkban az előszerelt, panelizált, illetve a moduláris házak nagyfokú előregyártottsággal készülnek a házgyárban, ahol fal, padló és födém paneleket állítunk elő.
A modern házgyárban készülő készház elemek sokkal méretpontosabbak, sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a napjainkban az építési helyszínen szerelt házak.

Ennek oka, hogy üzemben soha nem esik az eső, nem fúj a szél, nincs napsütés és hideg időjárás, így csak az ünnepnapok akadályozzák a munkavégzést.

A készházak, melyeket gyártunk legalább kétszeresen túlteljesítik a 2021-től érvényben lévő energetikai előírásokat, így nagyon kis energia igénnyel üzemeltethetőek.

1 nap alatt elkészült készház összes falszerkezete, tetőszerkezete ( a falakban a villamos vezetékek, hőszigetelés és a gipszkartonozás is elkészült )

A családi ház gyártása napjainkban egyre kevesebb emberi kézimunkát követel, mivel CNC vezérelt munkafolyamatokban az élőmunka a rakodásra, a mérnöki munkára terelődik, az összes többi feladatot automatizált gépek látják el, melyek nem állnak meg enni, inni, dohányozni, nem hívják fel telefonon, de ami a legjobb, hogy nem fáradnak el és több óra munka után is pont úgy dolgoznak mint a nap elején.

Persze ezen a ponton szokták mondani, hogy ennek meg mi értelme van?!?

Gondoljunk bele, hogy ki az, aki szeretné a 8-10 milliós, vagy még drágább autóját ha emberek a parkolóban vagy a garázsban szerelnék össze. Ugye elvárás, hogy robotizált üzemben valósuljon meg az autógyártás?!?
Akkor a családi ház, mely több évtizedre otthonnal szolgálja a benne élő családot, ráadásul többszöröse költségvetéssel rendelkezik, mint egy új autó, miért készülne az építési helyszínen, ahol valljuk be nagyon kevés ellenőrzést lehet beépíteni a munkafolyamatba.

Acélszerkezetes modul daruzása

Cégünk és az együtt dolgozó partnere könnyűszerkezetes technológiával tűzi horganyzott acélszerkezetből és hossztoldott ragasztott faanyagból gyárt készházakat, melyek lehetnek fal panelek, de akár komplett ház modulok.

Modern favázas készház szerelő üzem képe

Mi állítjuk elő a tűzihorganyzott acél profilokat és látjuk el igény szerint cellulóz, kőzetgyapot, purhab, polisztirol hőszigeteléssel, OSB, gipszkarton, magnézium oxid, gipszrost palánkolással, melyekben a terveknek megfelelően a gégecsövezést is elhelyezzük.

Acélszerkezetes rácsos tartó tetőszerkezet

Vállalkozásunk a könnyűszerkezetes szerelt házak mellett ThermoBurok kiemelten energiatakarékos házak elemeinek gyártását is végzi, mellette polisztirol hőszigetelő elemeket gyárt.

EPS formahabosító berendezés

Vállalkozásunk 7 éves múltra tekint vissza, de az itt dolgozó szakemberek és partnerek 20 éves könnyűszerkezetes családi ház építési múlttal rendelkeznek.

A Kp Sales House Kft ISO minőségbiztosítási rendszerben végzi a feladatát és Európa legnagyobb pénzügyi cégminősítője által évek óta „AA” kategóriás cégként tartja számon, melyre az összes magyar vállalkozások mintegy 1,75%-a jogosult. A következő linkre kattintva megtekintheti az erről szóló bejegyzésünket: https://kp.hu/3-cegminosito-minositette-vallalkozasunkat/

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back to top button
Close
Close